Acryl

Harm werkt met zeer duurzame en kleurechte acrylverven op paneel.  Een levensecht en strak beeld, waarbij elke penseelstreek tot leven komt. De perfectie van Harm gaat verder dan het paneel: elk werk is voorzien van een unieke en hoogwaardige omlijsting, gemaakt in samenwerking met de prijswinnaar onder de lijstenmakers!

Objecten

Bij het creëren van een ‘eindproduct’ ziet Harm vaak meer dan een schilderij. Met grote kennis van allerlei materialen verwerkt hij panelen tot objecten, zodat je van losstaande schilderijen kunt spreken. En dat heeft weer geleid tot nieuwe vormen en zelfstandige objecten. Kunst hoeft niet aan de muur, het kan ook staan, of bewegen, of zelfs weerbestendig in de tuin een sieraad zijn.

Landschappen in Plexiglas

De meest recente ontwikkeling in het werk van Harm Visser zijn de landschappen in Plexiglas. 3 of 4 4 lagen gelamineerd Plexiglas op elkaar. De spanning tussen het materiaal, licht en het landschap.

Potloodtekeningen

Zijn eerste liefde voor het tekenen is gebleven. Soms zijn de potloodschetsen een proef voor nieuw werk. Maar dan blijkt het al zo oogstrelend mooi te zijn dat de tekening zelf een kunstwerk is. Zeker voor wie van het fijne werk houdt ziet hierin het vakmanschap van een ervaren kunstenaar.

Pentekeningen

De pen is net even scherper dan het potlood. Bijvoorbeeld door duizenden puntjes te zetten van 0,3 millimeter, waarmee zelfs de schaduw van een huismus verfijnd wordt neergezet. Over perfectie gesproken: “Ik heb nog nooit een verkeerd puntje neergezet."