Atelier

”Het zijn de lijnen in het landschap die me boeien. Het mooie van een lijn is dat hij strak is, je kunt er mee stileren. De mens grijpt voortdurend in de natuur in en de natuur probeert altijd weer te verwilderen. Dat gevecht tussen het organische en het strakke vind ik interessant.”

Harm woont in Nijkerk, vlak bij de Arkemheense Polder. Deze beschermde polder is een van de rijkste natuurgebieden in Europa. Voor hem is het gewoon thuis: “de vogels kennen mij wel”. Hij schildert de natuur, maar is geen natuurschilder. Bijna magisch hoe hij de realiteit verbeeldt, maar het is geen magisch realisme.
Met een beperkt kleurenpalet probeert hij veel nuances aan te brengen. De spanning tussen lijnen en kleuren, het componeren, het toevoegen en vooral het weglaten, daar geniet hij van.

“De natuur is adembenemend perfect, dat valt niet te imiteren. Het enige wat ik kan is perfectie nastreven als ode aan de schepping.”  

Ik heb 2 ateliers. Een is te vinden in mijn woning. Daar schilder ik en beschilder ik het Plexiglas. En daarnaast heb ik een werkplaats tot mijn beschikking waar ik hout en metalen kan bewerken.

2 dagen per week ben ik werkzaam bij een bedrijf in Plexiglas (www.flexicon.nl). Daar bewerk ik al mijn Plexiglas objecten.

U ben van harte welkom om mijn atelier aan huis te bezoeken. Neem gerust contact met me op voor een afspraak!